Agility och fotboll?

Idag var det dags för andra passet i agility del 2 kursen vi går. Idag körde vi en lite längre bana på 11 hinder (varav 2 tunnlar och 9 hopphinder) med 3 framförbyten och det gick jättebra! :) Jackson speedade på som vanligt och jag gjorde mitt bästa för att hänga med :P
Tror att jag har mycket hjälp av att ha spelat fotboll i många år och är van att springa och röra mig för att vara i rätt position och hålla koll på flera saker samtidigt (bollen och med/motspelare - eller som i det här fallet hunden och hindren). När jag spelade fotboll så var just springandet en utav mina starka sidor, jag var snabb och uthållig (dags att börja träna upp det igen! ;)) och rörde mig rätt på planen så att jag slapp springa "i onödan". Och jag måste erkänna att jag känner mig rätt så hemma på agilityplanen också! Precis som i fotbollen så verkar fart och fläkt mer vara min grej, medans teknikdelen (bollkontroll när det gäller fotboll eller låt säga lydnad i hundvärlden) är min svagare sida ;)
Så jag måste faktiskt säga att jag mer och mer tror att vi har hittat rätt, Jackson och jag! Jackson verkar verkligen älska agilityn och har ruskig fart redan nu och är verkligen supertaggad inför varje träningspass! Idag reste han tom raggen av exaltering när vi skulle köra banan första gången, min lilla fula hyena ;)

Så här såg Jackson ut under första varven på banan ;)

Och det är inte bara Jackson som älskar detta med agility, även jag känner att detta verkligen är kul! Känner mig inte lika "uttittad" som när vi kör lydnad då jag blir nervös. Jag hinner inte registrera allt omkring när vi kör agility - det går helt enkelt för fort! :P
Får väl se sedan när vi (jag) ska börja memorera banor, det är väl där problemen kan komma ;P Jag har ju ett så ruskigt dåligt minne, som de flesta vet!! Men det ska nog lösa sig det också, får börja göra lite hjärn-övningar kanske! Någon som är sugen att komma och spela lite memory? ;)
Det som var lite sisådär idag är att Jackson slarvar endel vid låga hinder, då det blir "för enkelt". Nu när vi tränade teknik körde vi med 40 cm höjd på hindren (vid tävling är det ca 60 cm) till Jackson och då blev han slarvig.. Han rev flera hinder under passet och en gång trodde jag han skulle slå sig gul och blå och bryta benen då han plöjde rakt igenom ett hinder i full fart! Knäpphund!! Detta är något vi måste träna på! Även om det inte kommer att vara så låga hinder vid tävling, så måste han ändå lära sig att inte slarva utan alltid hålla full fokus på vad det är han gör, och göra det rätt och ordentligt! Får kanske boka in något mer träningspass hos Tina och träna mycket låga hinder :)

Slalomträning och vallning

Här kommer ett videoklipp på Jackson från när vi tränar slalom! :)
Har hittills kört med bågar (vilket har gått jättebra!) men då han började få in snitsen och farten så var det nu dags att plocka bort dem! :) Tanken är ju att han ska gå långsamt nu när bågarna är borta för att tänka på vad det är han gör, men min brune fartdåre vet inte vad långsamt är, så ja.. långsammare än så här gick det inte igår ;) Fick tips av Sven på hur man tränar in ett stabilt men snabbt slalom, så vi ska köra någon gång till utan bågar i lugnt tempo och sedan åker bågarna på igen och jag ska träna farten med bågarna, sedan åker de av igen och vi höjer farten utan bågar, på med bågarna, mer fart, av med bågarna.. ja, ni fattar ;)




Idag var vi iväg och träffade fåren igen också! Har inte vallat sedan i oktober då vi hade avslutning och var beredd på att Jackson skulle vara en övertänd odåga och att vi skulle få backa ett eller flera steg från där vi var i höstas. Men ack så fel jag hade! Visst var han het i början, men det var låångt ifrån så som jag förväntat mig! Han lugnade ner sig väldigt snabbt och gick jättefint, långt mycket bättre än jag kunnat tro!! Så nu är jag en stolt matte! :)
Vi drev, gick slalom, flyttade fåren mellan hagar och tog in och ur dem ur en fålla. Visst hade vi lite problem här och var, framförallt då fåren hade stort drag mot ladugården där resten av flocken stod, men det löste sig fint på slutet! Han kan ju, min lilla brunråtta! <3

Agility steg 2

Sedan agility steg 1 kursen tog slut för några veckor sedan så har jag och Jackson försökt fortsätta hålla igång själva :) Vi har tillsammans med en tjej som heter Kicki och hennes boxer Celda (som gick kursen tillsammans med oss) varit 1 gång/vecka hos Tina och lånat hennes hall och tränat agility i, vilket varit jätteroligt! :) Celda började också löpa, vilket var suuperbra träning för Jackson och han skötte sig helt över förväntan! Han gick klockrent när vi tränade och brydde sig ine alls i Celda! Enda gången jag märkte att han var "störd" av henne var när jag skulle testa börja plocka bort bågarna i slalomet och han behövde tänka - då blev det kortslutning i stackars Jacksons huvud ;) Så vi satte tillbaka bågarna för att plocka bort dem senare istället :P Men jag är supernöjd och stolt över min lilla bruning!!

Sedan har vi även träffat Jacksons syster Selma som bor ute i Timrå och gått en riiktig långpromenad (stegräknaren visade över 18000 steg efter promenaden!). Selma och Jackson kommer så bra överens nu! Selma var lite skeptisk till brorsan först och tyckte nog att han gick på för hårt i början, men Jackson anpassade sig snabbt och var lite mjukare med henne och sedan har det fungerat klockrent, så i slutet av den senaste promenaden kunde han gå på för fullt igen utan att Selma drog sig tillbaka ;)

I tisdags började nu steg 2 kursen i agility och det känns jättekul att arbeta vidare! Nu handlar det mycket om handling, byten osv. och det är nu det börjar bli jobbigt - nu är det ju JAG som måste tänka! ;D I tisdags gick det bra ivf, vi gjorde framförbyten (hopp, hopp, tunnel, byte, hopp, hopp), tränade lite slalom (fick bra tips av Sven på hur jag ska börja plocka bort bågarna för Jackson och det gick jättebra!) också fick vi testa en "u-sväng". Imorgon ska vi ses hos Tina igen och träna vidare på vad vi lärt oss i tisdags och det blir nog jättekul! :) Tina skulle försöka vara med och träna lite med Cliff också :)

På lördag får vi se om vi även åker och vallar också, hade inte tänkt på det men J-Å sade att det kunde vara rätt mycket is, och om så är fallet blir det ingen vallning. Ska ringa för statusuppdatering imorgon så får vi hoppas på det bästa! :) Annars får det kanske bli om 2 veckor istället :)

Ikväll blir det ivf en löprunda tillsammans med Emmelie och den brune! Matte måste börja röra på fläsket igen ;) Måste leta rätt på mina löparbroddar bara så jag inte slår ihjäl mig på cupen..

RSS 2.0